Hoe het gaat met zo min mogelijk afval inzamelen?
"Mwoah...", klinkt het in het huishouden van de familie Dokter aan de Kamperzeedijk. "
Je hebt gewoon veel afval, dat merken we nu wel.

"Het gezin doet mee aan het project 100-100-100 van afvalverwerker Rova.

Nicolien Dokter: "We zijn dolblij met de kippen die we houden. Die eten echt alles.
Al het groenafval gaat daar naartoe."

Klik hier voor het gehele artikel op genemuidenactueel.nl

Een groot deel van uw keukenafval kunt u composteren. Toch blijft er nog altijd wat over. Hiervoor zijn kippen de ideale oplossing. Een kip speelt dagelijks bijna 150 gram etensresten naar binnen. Op jaarbasis betekent dat zo'n 50 kilo. Een drietal kippen volstaat dan ook om het niet-composteerbare keukenafval van een gemiddeld gezin te verwerken.
Klik hier voor het gehele artikel op: www.limburg.net/kippen

Nooit meer te hard of te zacht gekookte eieren. Eindelijk een eierwekker, die werkelijk perfect functioneert. En daar is een heuse app voor ontwikkeld!
Klik hier om naar deze app te gaan

Tegenwoordig heeft iedereen de mond vol van duurzaamheid. Er is zelfs een heuse voedselrevolutie op gang gebracht. Klik hier voor het gehele artikel (pdf).

Toelichting Kip Als Huisdier

Het artikel gelezen hebbend, hebben wij als Active Nature de conclusie getrokken dat het houden van je eigen legkippen ook meteen heel duurzaam is. U kunt voedselresten voeren aan uw dieren en tegelijkertijd uw eigen eitjes produceren. Geslotener en lokaler is nagenoeg onmogelijk!

Een dorp in het noordwesten van Frankrijk heeft een slimmigheidje bedacht om het huisvuil te verminderen. Elk huishouden krijgt twee kippen om het groente-, fruit- en tuinafval op te peuzelen.
Klik hier voor het gehele artikel (pdf)